Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
    Бих те съветвал да си вземеш или 1.9 JTD или 2.0 ТС. Този мотор който си избрал не е лош, но е малко куцичък. Разбира се, не знам какво точно ти е очакването и изискването към колата.
    Но разликата във вървежа между 1.6 и 2.0 е огромна, а разликата в разхода почти никаква.
    Относно поддръжката - търпи се. Като на всяка друга кола от тоя клас. Нищо кой знае кво, като изключим кекавото окачване, което не е от най-евтините, ама както ти е казал колегата - има евтина алтернатива, която не е лоша.
    Според мен покарай я, покарай и една 1.9 и една 2.0, и сам си прецени. Не бързай да купуваш... дал господ коли!
    Принципно колегата е прав, но обсъждахме конкретната обява. Иначе да, ако ще е бензин най-добре 2.0, но трудно се намира ръчка и то запазена иначе с газ е добра алтернатива, но според мен най-добре си е 1.9 115 коня. Маааалко по-скъп е като обслужване от бензина, но е много по-здрав и икономичен, а с хубав ремап може да се сравнява по вървене с 2.0 (приблизително). Така че си прецени, поогледай внимателно и да се похвалиш после!
    www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...260&f1=details
      здравейте, харесах си ей тази тук и ще съм много благодарна за коментарите Ви! Благодаря предварително!

Comment

• Първоначално публикувано от zeleno4ove4e Покажи съобщение
        http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...260&f1=details
        здравейте, харесах си ей тази тук и ще съм много благодарна за коментарите Ви! Благодаря предварително!
        Цената е малко ниска, но това не е непременно лошо, все пак няма мултиволан, кожа, малкия мотор е, километрите ми се виждат малко за 2005г кола, но пак не се знае, отзад ги няма буквите(най-вероятно удар и боя), добре е да я види някой на място и да провери и съединителя дали не буксува ..
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от zeleno4ove4e Покажи съобщение
          http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...260&f1=details
          Няма кожен салон и кожен волан, както отбеляза колегата. Това може да не е толкова зле, защото някои не обичат кожата, но говори, че нивото на оборудване е по-ниското. С обикновен климатик е, не е климатроник. За кола 2005 това е тъпотия. Не се вижда дали има темпомат. Това е страхотна екстра, особено ако караш повече извънградско. Летите джанти лесно ще ги купиш после. Мисля, че на фона на всички тези липсващи екстри, цената е ок, но си трябва хубав оглед. Моторът, мисля, че си е перфектен, нищо че е по-слабият.
          Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp

Comment

• Бягай далече от тая барака. Никой няма да я продаде 2000-3000 лева под пазарната цена за този фейс, даже да е с най-ниското ниво на оборудване и най-скапания бензинов мотор (в случая дизелов). Може би има маскиран сериозен проблем, чиста ролетка според мен. Има много читави 147 за продажба във форума, разгледай раздел "Продава".

Comment

• 116 коня незнам да има като версия , ама от някъде може да е дотърчал още един.
              Като цяло общото мнение за 1,9 ЖТД 115 коня е че е здрав надежден двигател с добър вървеж - компромис между това което ще получиш и това което ще дадеш за него като данък , консумативи и разход на гориво .
              Ако си чела по нагоре модела има не много здраво за нашите пътища окачване .
              Конкретно екземпляра изглежда добре ама то коя ли не изглежда добре на снимките в мобилето . С климатик е не с климатроник , не е с лети джанти което е минус според мен . Друго с оригиналното радио е което според мен е добре , както и че е регистрирана , което ще ти спести занимавката ако си от София тогава през кат минаваш доста бързо само с документите .
              Гледам черни прибори и хромирана лайсна и някаква табелка отгоре може и да се окаже скрита лимонка от към екстри и да е част от някаква лимитирана серия за което или искаш ВИН на продавача по телефона или на място си го записваш и после гледаш в епера .
              Другото на място се гледа внимателно , и после в някой от форумните сервизи да я огледат по-добре .
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
              sigpic

Comment

• благодаря за бързите отоговори! Попрочетох из форума за модела да. Мислех във Вантотрейд да я карам. Иначе и на мен ми се стори доста съмнително, че е внесена преди месец и нещо, регистрирана ...и сякаш иска да се оттърве вече от нея.
                Ще разгледам и обявите. Благодаря отново, като я видя наживо ще докладвам

Comment

• Алфа жт 1.9

Здравейте момчета ! Може ли някой да си каже мнението и с какво впечатление е останал ,ако е гледал този модел http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...700&f1=details
                  GT

Comment

• Здравейте! От доста време обмислям покупката на първи автомобил и като цяло реших да поспестя малко повече и да взема нещо хубаво. Въпросът ми е обяви като тези :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...485&f1=details
                    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...033&f1=details
                    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...815&f1=details

дали са реални или тези коли имат най-вероятно голям проблем(я двигател, я скоростна кутия...)
                    Спрял съм се на Алфа Ромео 156 1.9JTD - сравнително нисък разход, отлична визия, добра начална цена, поддръжката като за такъв тип кола мисля, че е ок... Знам за легендите колко чупливи са Алфа Ромео, точно за това държа да е след 2003 модела, където са пооправили проблемите... Всеки допълнителен съвет е добре дошъл

Comment

• Първоначално публикувано от marto1992 Покажи съобщение
                      Здравейте! От доста време обмислям покупката на първи автомобил и като цяло реших да поспестя малко повече и да взема нещо хубаво. Въпросът ми е обяви като тези :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...485&f1=details
                      http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...033&f1=details
                      http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...815&f1=details

дали са реални или тези коли имат най-вероятно голям проблем(я двигател, я скоростна кутия...)
                      Спрял съм се на Алфа Ромео 156 1.9JTD - сравнително нисък разход, отлична визия, добра начална цена, поддръжката като за такъв тип кола мисля, че е ок... Знам за легендите колко чупливи са Алфа Ромео, точно за това държа да е след 2003 модела, където са пооправили проблемите... Всеки допълнителен съвет е добре дошъл
                      Втората е 2001 година и е само външен фейслифт, отвътре си е с махагон и плюшени седалки. Ако не се лъжа същата кола се продаваше преди, само че в Ловеч за около 5000 лв. По-добре бягай от тая кола. Другите две не изглеждат лошо, особено сивата, но пък и тя се продава от доста време и поевтиня с около 1800 лева (беше 8500 по спомен), но са базови модели и като гледам нямат никакви екстри. Иначе най-слабото място на 156 е окачването, което си е абсолютно същото като на старите 156, така че пак ще е толкова чупливо, но решения колко има и то на добри пари. Мога да ти дам съвет да намериш човек, който разбира от италиански коли и да закачите на комп колата, която избереш, преди да я купиш. Успех!
                      www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                        116 коня незнам да има като версия , ама от някъде може да е дотърчал още един.
                        Като цяло общото мнение за 1,9 ЖТД 115 коня е че е здрав надежден двигател с добър вървеж - компромис между това което ще получиш и това което ще дадеш за него като данък , консумативи и разход на гориво .
                        Ако си чела по нагоре модела има не много здраво за нашите пътища окачване .
                        Конкретно екземпляра изглежда добре ама то коя ли не изглежда добре на снимките в мобилето . С климатик е не с климатроник , не е с лети джанти което е минус според мен . Друго с оригиналното радио е което според мен е добре , както и че е регистрирана , което ще ти спести занимавката ако си от София тогава през кат минаваш доста бързо само с документите .
                        Гледам черни прибори и хромирана лайсна и някаква табелка отгоре може и да се окаже скрита лимонка от към екстри и да е част от някаква лимитирана серия за което или искаш ВИН на продавача по телефона или на място си го записваш и после гледаш в епера .
                        Другото на място се гледа внимателно , и после в някой от форумните сервизи да я огледат по-добре .
                        Само да ти вметна,че всичи от звода се водят 116 коня,това че вие си ги водите 115 си е ваш проблем..............
                        85x1.36=115.6
                        Last edited by Mury; d.m.y г., 07:06.
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Само да ти вметна,че всичи от звода се водят 116 коня,това че вие си ги водите 115 си е ваш проблем..............
                          85x1.36=115.6

По важно е как ги водят в данъчното

П.С. тогава защо в епера ми излиза 115 в конюшнята ?
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                            По важно е как ги водят в данъчното

П.С. тогава защо в епера ми излиза 115 в конюшнята ?
                            Eper отдавна е доказал,че е пълен с грешки.................Както виждаш съм ги сметнал даже
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Често цифрата на конете се "нагажда" от производителя така, че в дадена държава колата да влиза в "ниския данък"... Както се сещате няма как всички да са доволни и за БеГе имаме "недоразумения" като 76-киловатовия 1.4ТС, при който за три мизерни коня (които на практика най-вероятно ги няма) данъка му се качва неколкократно... Може причината за нелогичното закръгляване надолу на конете да е някаква такава...

Comment

• благодаря за бързия отговор Ivanov_
                                до покупката има доста време(март месец след зимата), но от сега проучвам как стоят нещата, защото това си е сериозна покупка

Comment

Working...
                                X